Prăjiturele de Dragobete cu Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime

Ingrediente:

340 g Unt superior Covalact de Țară 80% grăsime, la temperatura camerei
120 g zahăr pudră
un varf de linguriţă de sare
1 ou mare
1 gălbenuş de la un ou mare
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g făină albă
1 - 2 ceşti de gem de zmeură sau alt gem de culoare roşie

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Cerne zahărul pudră şi făina, ca să nu aibă cocoloaşe.
3. Bate împreună, cu mixerul, timp de 3 - 4 minute, Untul superior Covalact de Țară 80% grăsime, zahărul şi sarea, până când obţii un amestec omogen şi cremos. Foloseşte la început o viteză redusă, ca să nu se împrăştie zahărul pudră.
4. Adaugă apoi ouăle, pe rând, amestecând până când acestea sunt complet încorporate. Pune acum esenţa de vanilie şi mai amestecă puţin.
5. Opreşte mixerul şi adaugă făina, amestecând cu o lingură doar până când aceasta este înglobată în aluat. Vei obţine un aluat destul de moale şi lipicios, pe care e bine să îl manevrezi cât mai rapid, cu palmele umede.
6. Împarte aluatul în sfere cu diametrul de circa 2.5 – 3 cm şi aşează-le, la distanţă de 5 cm între ele, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizează uşor fiecare sferă de aluat. Cu buricul degetului, fă în aluat 2 adâncituri suprapuse la bază, de forma unei inimioare. Cu vârful unei linguriţe, accentuează "vârful" inimioarei.
7. Umple fiecare astfel de adâncitură în formă de inimioară cu gemul de zmeură. Cum aluatul se aplatizează la copt, ai grijă ca adânciturile să fie bine umplute, fără a da pe dinafară.
8. Dă prăjiturelele la copt pentru 10 - 12 minute, până când devin aurii pe margini. Roteşte tava la jumătatea timpului de copt, pentru ca acestea să se coacă uniform. Lasă tava să se răcorească pe un grătar, înainte de a aşeza prăjiturelele pe un platou.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul