Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Cerne zahărul pudră şi făina, ca să nu aibă cocoloaşe.
3. Bate împreună, cu mixerul, timp de 3 - 4 minute, Untul superior Covalact de Țară 80% grăsime, zahărul şi sarea, până când obţii un amestec omogen şi cremos. Foloseşte la început o viteză redusă, ca să nu se împrăştie zahărul pudră.
4. Adaugă apoi ouăle, pe rând, amestecând până când acestea sunt complet încorporate. Pune acum esenţa de vanilie şi mai amestecă puţin.
5. Opreşte mixerul şi adaugă făina, amestecând cu o lingură doar până când aceasta este înglobată în aluat. Vei obţine un aluat destul de moale şi lipicios, pe care e bine să îl manevrezi cât mai rapid, cu palmele umede.
6. Împarte aluatul în sfere cu diametrul de circa 2.5 – 3 cm şi aşează-le, la distanţă de 5 cm între ele, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizează uşor fiecare sferă de aluat. Cu buricul degetului, fă în aluat 2 adâncituri suprapuse la bază, de forma unei inimioare. Cu vârful unei linguriţe, accentuează "vârful" inimioarei.
7. Umple fiecare astfel de adâncitură în formă de inimioară cu gemul de zmeură. Cum aluatul se aplatizează la copt, ai grijă ca adânciturile să fie bine umplute, fără a da pe dinafară.
8. Dă prăjiturelele la copt pentru 10 - 12 minute, până când devin aurii pe margini. Roteşte tava la jumătatea timpului de copt, pentru ca acestea să se coacă uniform. Lasă tava să se răcorească pe un grătar, înainte de a aşeza prăjiturelele pe un platou.
Poftă bună!