Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

185g Unt de masă Covalact de Țară 65% grăsime
220g zahăr tos
4 ouă
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
240 g miez de nucă măcinat fin
90g făină albă
coaja rasă de la o lămâie
10 - 12 prune frumoase, coapte, tăiate în jumătate, cu sâmburele îndepărtat

Pentru glazură şi topping:

1 - 2 linguri suc de lămâie
1/2 ceaşcă zahăr pudră
1/4 ceaşcă miez de nucă, tocat, pentru topping

Pentru servit:

Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm.
2. Pune într-un castron untul la temperatura camerei şi zahărul. Amestecă sau mixează până când obţii o textură uşoară şi aerată. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, până când este încorporat complet. Acum continuă să amesteci, adăugând pe rând nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie.
3. Atunci când compoziţia este omogenă, toarn-o în forma pregătită şi netezeşte-i suprafaţa. Aşează frumos jumătăţile de prună, cu secţiunea în sus, apăsându-le uşor în aluat.
4. Dă prăjitura la copt pentru 50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în formă.
6. Pregăteşte glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Foloseşte atâta suc de lămâie cât este necesar pentru o glazură suficient de groasă, dar care curge frumos. Decorează suprafaţa prăjiturii cu această glazură, presară miezul de nucă tocat.
7. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu o lingură zdravănă de iaurt cremos Covalact de Tara.




În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul