Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

185g Unt de masă Covalact de Țară 65% grăsime
220g zahăr tos
4 ouă
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
240 g miez de nucă măcinat fin
90g făină albă
coaja rasă de la o lămâie
10 - 12 prune frumoase, coapte, tăiate în jumătate, cu sâmburele îndepărtat

Pentru glazură şi topping:

1 - 2 linguri suc de lămâie
1/2 ceaşcă zahăr pudră
1/4 ceaşcă miez de nucă, tocat, pentru topping

Pentru servit:

Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm.
2. Pune într-un castron untul la temperatura camerei şi zahărul. Amestecă sau mixează până când obţii o textură uşoară şi aerată. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, până când este încorporat complet. Acum continuă să amesteci, adăugând pe rând nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie.
3. Atunci când compoziţia este omogenă, toarn-o în forma pregătită şi netezeşte-i suprafaţa. Aşează frumos jumătăţile de prună, cu secţiunea în sus, apăsându-le uşor în aluat.
4. Dă prăjitura la copt pentru 50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în formă.
6. Pregăteşte glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Foloseşte atâta suc de lămâie cât este necesar pentru o glazură suficient de groasă, dar care curge frumos. Decorează suprafaţa prăjiturii cu această glazură, presară miezul de nucă tocat.
7. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu o lingură zdravănă de iaurt cremos Covalact de Tara.




În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul