Prajitură cu smântână și nuci caramelizate


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

blat

1/2 kg de biscuiți caramelizați cu vanilie mărunțiți bine
100 g Unt Covalact de Țară topit

crema

4 ouă mari
300 g zahăr
800 g Smântână Covalact de Țară 15%
3 linguri făină
sare
vanilie
coajă portocală

decor

5 linguri zahăr
12-15 jumatăți de nuci

Poftă bună!

Mod de preparare:

Se amestecă biscuiții cu untul bine topit și cu acest pesmet se tapetează o tavă (inclusiv marginile) care apoi se dă la rece pană se face crema.

Bate ouăle cu zahărul până face spumă și apoi adaugă smântână și continuă să amesteci. Cand s-a omogenizat crema adaugă făina, sarea, vanilia si coaja de portocală. Amestecă bine pentru a nu exista nici un fel de cocoloase.

Toarnă crema peste blatul ținut la rece si pune tava la cuptor, la foc mic, pentru 90 de minute.

Pont: Inainte de a băga la cuptor tava, lovește-o cu fundul de masă pentru a scoate bulele de aer. ÎIn felul aceasta crema finală o sa fie mai densă.

Las-o să se răcească în cuptor și apoi ține-o la frigider pentru minim 4 ore.

Pentru decor topește zahărul până se transformă în caramel și apoi “scufunda” fiecare jumătate de nuca în lichidul obținut. Lasă-le să se răcească și apoi decorează prăjitura.

Pont: Pentru a nu te frige cu zahărul ars, introdu în fiecare jumătate de nucă o scobitoare astfel încât să ții caramelul departe de mână în momentul în care trebuie sa “scufunzi” nucile.




În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul