Piure de cartofi festiv


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

600 g cartofi roşii, pentru piure
75g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
50g Unt Covalact de Ţară 80% grăsime
2 căţei de usturoi zdrobiţi
60g Brânzică de casă Covalact de Ţară
2 linguri arpagic verde tocat
Sare, piper negru proaspăt macinat
Pentru decor: arpagic verde tocat, câteva cubuleţe de Unt Covalact de Ţară 80% grăsime

Poftă bună!

Mod de preparare:





1. Se fierb la abur, sub capac, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi, timp de 20 minute. Este o metoda mai delicată,prin care amidonul din cartofi nu intră în contact direct cu apa clocotită, iar piureul rezultat este mătăsos, pufos şi nu lipicios şi dens.
2. Cât timp fierb cartofii, se amestecă într-o crăticioară Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime, Unt Covalact de Ţară 80% grăsime şi usturoiul, la foc foarte mic, până când încep să fremete, fără a da în clocot. Se dă amestecul deoparte.
3. Se mixează în blender Brânzica de casă Covalact de Ţară, pentru a o omogeniza.
4. Se pasează cartofii , apoi se aseyonează cu sare şi piper.
5. Se toarnă deasupra amestecul de smântână şi unt, puţin câte puţin şi se tot amestecă, până când piureul este omogen şi cremos.
6. Se adaugă Brânzica de casă Covalact de Ţară mixată, arpagicul verde şi se asezonează din nou.
7. Se decorează cu câteva fire de arpagic verde şi unt. Se serveste cald.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul