Mod de preparare:
1. Se fierb la abur, sub capac, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi, timp de 20 minute. Este o metoda mai delicată,prin care amidonul din cartofi nu intră în contact direct cu apa clocotită, iar piureul rezultat este mătăsos, pufos şi nu lipicios şi dens.
2. Cât timp fierb cartofii, se amestecă într-o crăticioară Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime, Unt Covalact de Ţară 80% grăsime şi usturoiul, la foc foarte mic, până când încep să fremete, fără a da în clocot. Se dă amestecul deoparte.
3. Se mixează în blender Brânzica de casă Covalact de Ţară, pentru a o omogeniza.
4. Se pasează cartofii , apoi se aseyonează cu sare şi piper.
5. Se toarnă deasupra amestecul de smântână şi unt, puţin câte puţin şi se tot amestecă, până când piureul este omogen şi cremos.
6. Se adaugă Brânzica de casă Covalact de Ţară mixată, arpagicul verde şi se asezonează din nou.
7. Se decorează cu câteva fire de arpagic verde şi unt. Se serveste cald.