Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară



Ingrediente

Brânză grasa de vaci

Brânză grasa de vaci

Ingrediente:

100g stafide, jumătate aurii şi jumatare brune
100ml apă caldă + 2 linguri de rom, pentru înmuiat stafidele
coaja rasă de la o lămâie (sau portocală)
1 pliculeţ de zahăr vanilat (sau 1 linguriţă de esenţă de vanilie)
5 ouă, gălbenuşurile separare de albuşuri
8 linguri de zahăr
600g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară 6% grăsime
5 linguri de făină albă cernută şi 1 plic de praf de copt (sau 5 linguri de făină care creşte singură, cernută)
puţină sare, puţin Unt Covalact de Țară

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să nu se lipească.
2. Pune stafidele într-un castronel. Toarnă deasupra apa şi cele 2 linguri de rom şi lasă să se înmoaie preţ de 10 minute.
3. Într-un castron încăpător, amestecă gălbenuşurile cu zahărul, coajă de lămâie şi zahărul vanilat, panacand obţii un amestec gremos, galben deschis.
4. Adaugă în castron Brânză grasă de vaci Covalact de Țară şi amestecă până când compoziţia este omogenă.
5. Pune în castron treptat, tot amestecând, făina, praful de copt şi un praf de sare.
6. Într-un alt castron, bate albuşurile spumă, cu un praf de sare.
7. Incorporează delicat albuşurile bătute în compoziţia cu gălbenuşurile. Toarnă în forma pregătită, nivelează frumos.
8. Dă la copt la 180 grade Celsius pentru 15 minute. Scade apoi temperatura cuptorului la 160 grade Celsius. Lasă la copt pentru încă 40 minute, până când suprafaţa este rumenă, iar scobitoarea înfiptă în pască iese curată. dacă ţi se pare că suprafaţa se închide la culoare prea tare, acoperă cu o bucată de folie de aluminiu.
9. Scoate din cuptor, pune pe un grătar de bucătărie şi lasă să se răcească complet înainte de a tăia şi servi pasca fără aluat.
Poftă bună şi sărbători fericite!



În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Mod de preparare: Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din ...
Tot articolul