Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară




Ingrediente

Smântână Ardelenească

Smântână Ardelenească

Cremă de brânză proaspătă

Cremă de brânză proaspătă

Ingrediente:

Pentru umplutura cu spanac şi mărar:

  • gălbenuşurile de la 5 ouă fierte, pisate mărunt cu dosul unei furculiţe
  • 100g Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară
  • 1 lingură Smântână Ardelenească Covalact de Tară 15% grăsime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 mână de frunze de spanac proaspăt, tocate mărunt
  • 1 legătură mică de mărar verde, doar frunzele, tocate mărunt
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare, piper negru proaspăt măcinat, fulgi de ardei iute roşu, după gust


Pentru umplutura cu ardei roşu:

Pentru umplutura cu păstrăv afumat:

Mod de preparare:

Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lasă 20 minute. Ia de pe foc, pune imediat sub jet de apă rece, până când ouăle s-au răcorit complet. Decojeşte, taie fiecare ouă în jumătate, pe lung. Scoate gălbenuşurile într-un castron, pune albuşurile cu secţiunea în jos, pe un platou, să se zvânte.

1. Pentru fiecare umplutură, amestecă bine toate ingredientele. Asezonează după gust.
2. Umple jumătăţile de ou cu amestecurile cu Cremă de brânză proaspătă Covalact de Tara, cu ajutorul unei linguriţe.
3. Aşează jumătăţile de ou umplute pe un platou.
4. Dă la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.
5. Decorează cu frunze de mărar, bucăţele de ardei roşu şi cu coajă de lămâie. Serveşte.
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul