Gustare cu Iaurt Covalact de Țară, fructe și cereale



Ingrediente:

(pentru 2 porții)
150 g fructe de pădure – căpșuni, zmeură, afine
2 linguri zahăr
250 – 300 g Iaurt cremos Covalact de Țară
Cereale – după preferință, cu ciocolată, caramel
Zahăr pudră, frunze proaspete de mentă, pentru decor

 Mod de preparare:

 

1. Taie jumătate din căpșuni în bucățele și pune-le într-o crăticioară, împreună cu zahărul, la foc mic. Atunci când zahărul s-a topit și fructele s-au transformat într-un sos parfumat, adaugă și restul de fructe de pădure întregi. Amestecă bine și lasă-le să se înmoaie puțin. Dă deoparte și lasă să se răcorească.
2. Pregătește 2 pahare sau cupe frumoase din sticlă. Așează pe fundul fiecărui pahar un strat de fructe de pădure.
3. Acoperă cu un strat gros de Iaurt cremos Covalact de Țară.
4. Presară cu cereale din abundență.
5. Pune acum un nou strat de fructe de pădure.
6. Pudreaza cu zahăr și decorează cu frunzulițe proaspete de mentă verde.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul