Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime
Timp de preparare
40 min
Timp de gatire
70 min
Nr portii
18

Ingrediente:

• 400 g faina alba
• 200 g unt gras Covalact de Tara
• 80 ml vin alb
• 20 g drojdie
• Un plic de zahar vanilat
• 300 g rahat taiat bucati mai mari si lunguiete, sau orice alta umplutura doriti
• 100 g zahar pudra vanilat
• Un sfert de lingurita de sare

Poftă bună!

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat.

Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut la microunde, sau il topim pe aragaz, cum este mai la indemana.
Vom turna acest unt topit peste faina, mai adaugam drojdia lichefiata si vinul alb. Cine nu doreste sa puna alcool, il poate inlocui cu bors. Ultimul ingredient este sarea, apoi amestecam totul, rasturnam pe masa si framantam. Daca aluatul este prea lipicios se mai poate folosi o lingura de faina la framantat.

Aluatul de cornulete este unul sfaramicios, care nu se leaga bine. Nu va speriati asa trebuie sa fie. Untul topit in cantitate mare nu lasa glutenul din faina sa se lege, ceea ce ne si dorim. Daca glutenul se leaga atunci cornulete vor fi tari.

Punem aluatul intr-o punga de plastic si il lasam sa se odihneasca la temperature camerei o jumatate de ora.

Dupa ce timpul de odihna a trecut, preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.

Impartim aluatul in doua bucati, pentru ca este mai usor de lucrat doar cu jumatate din cantitate odata. Coca aceasta poate fi dificil de intins pentru ca se lipeste de sucitor, dar am pentru voi un truc foarte util; punem o folie de plastic deasupra, si apoi intindem asa prin folie, fara nici o problema.

Puteti face cornulete clasice din triunghiuri de coca, dar de data aceasta am sa va arat si alta metoda, pentru niste cornulete mai mari. Impartim aluatul in patrate de 8-9 cm si punem pe o latura umplutura dorita. Nu trebuie neaparat sa fie rahat, puteti pune ce umplutura va place, doar sa nu fie foarte umeda.
Formati un mini rulou lunguiet. Presati putin capetele si daca vreti puteti sa indoiti putin de la mijloc, ca sa dati o foma usor curbata. Procedati la fel pentru tot aluatul. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptoul preincalzit timp de aproximativ 22 minute.

Cand sunt gata ele nu vor fi albe asa cum rezulta din alte retete ci aurii si rumene.

Se dau calde prin zahar pudra, dar este indicat sa le consumati numai dupa ce s-au racit complet.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul