Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară



Ingrediente

Unt

Unt

Cascaval

Cascaval

Smântână Ardelenească

Smântână Ardelenească

Ingrediente:

4 cartofi de copt mari, foarte bine spălaţi
Puţin ulei vegetal
450g pulpă de miel tocată
1 ceapă de mărime potrivită, tocată mărunt
½ linguriţă frunze de cimbrişor proaspate, spălate şi tocate
300 ml supă limpede (de miel sau de legume)
4 linguri pulpă de roşii
2 linguri de Smântână Ardelenească Covalact de Țară 15% grăsime
40g Unt superior Covalact de Țară80% grăsime
50g Caşcaval Rucăr Covalact de Țară, dat pe răzătoare.
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de câteva ori. Unge-i cu puţin ulei, asezonează-i cu puţină sare şi aşează-i în tavă. Dă tava la cuptor pentru 35 – 40 minute, până când cartofii sunt copţi. Întoarce-i o dată, la jumătatea timpului de copt.
2. Cât timp se coc cartofii, pregăteşte umplutura de carne. Într-o cratiţă care nu lipeşte, pune la încins puţin ulei. Adaugă ceapa tocată şi las-o să se înmoaie, la foc potrivit, cam 4 minute. Adaugă carnea de miel tocată şi rumeneşte-o împreună cu ceapa, având grijă să separi cât mai bine bulgăraşii de carne care se formează. Când carnea şi-a pierdut culoarea roz, toarnă în cratiţă pulpa de roşii şi supa de legume şi amestecă bine. Asezonează cu cimbrişor, sare şi piper, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fremete la foc mic, timp de 15 – 20 de minute, până cand carnea s-a pătruns complet. Dă deoparte de pe foc.
3. Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească puţin. Taie-i apoi în jumătate, pe lung. Scobeşte miezul cartofilor, lăsând doar un strat subţire lângă coajă, şi pune-l într-un castron. Zdrobeşte-l cu o furculiţă, adaugă Smântâna Ardelenească Covalact de Țară şi Unt superior Covalact de Țară, asezonează şi amestecă până când obţii un fel de piure mai consistent.
4. Pune cuptorul pe grill, la temperatura maximă. Umple jumătăţile de cartof copt, în mod egal, cu tocătura de miel. Întinde deasupra un strat zdravăn de piure. Presară caşcavalul ras.
5. Dă la cuptor cartofii umpluţi, până când caşcavalul s-a topit şi a format o crustă rumenă, iar umplutura s-a încălzit.
6. Scoate din cuptor şi serveşte cartofii fierbinţi, alături de o salată de verdeţuri de primăvară cu sos răcoritor şi acrişor de Iaurt Covalact de Țară.

 
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul
Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară

Mod de preparare: Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din ...
Tot articolul