Cartofi copți, cu umplutură de Brânză Făgăraș Covalact de Țară și verdeață



Ingrediente

Brânză Făgăraș

Brânză Făgăraș

Unt

Unt

Ingrediente:

Pentru 2 persoane

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
Pune cartofii la copt, pentru circa 40 de minute (încearcă-i cu furculiţa, să vezi dacă sunt pătrunşi).
Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească.
Taie-i în două pe lung şi scobeşte cea mai mare parte a miezului cu o linguriţă, având grijă să nu perforezi coajă. Pune miezul de cartof copt într-un castron, zdrobeşte bine cu furculiţa.
Adăugă Brânza Făgăraş Covalact de Țară, 2 lingurițe de Unt Covalact de Țară, mărarul verde şi cozile de ceapă verde tocate
Asezonează cu sare şi piper negru după gust şi amestecă bine.
Umple cartofii copţi cu acest amestec, picură deasupra puţin ulei de măsline şi pune în cuptor, sub grill, la 200 grade Celsius, pentru încă 10 minute.

Serveşte cartofii rumeni şi fierbinţi, alături de o salată de roşii. Poftă bună!
În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul