Bulz ardelenesc




Ingrediente

Brânză de burduf

Brânză de burduf

Unt

Unt

Ingrediente

  • 300 g mălai
  • 1 l apă
  • 400 g costiță afumată
  • 400 g branză de burduf in membrana naturala Covalact de Tara
  • 3-4 cârnați de casă
  • 4 ouă
  • 1 lg sare
  • 1 lg ulei
  • 50 g unt 80% grasime, Covalact de Tara

Mod de preparare

1. Prepară o mămăliguță nici moale, nici prea tare, din apă, mălaiul turnat în ploaie si sare.
2. Taie costița cubulețe și carnații felii și trage-i la tigaie
3. Scoate mămăliguța pe un fund de lemn și formează din ea, cu ajutorul unui castron,  4 bulgări de mămăligă. Umple bulgării de mămăligă și brânză de burduf Covalact de Tara și cubulete de costița rumenită.
4. Așeaza bulgării de mămăligă într-o tavă unsă bine cu unt, ornează-i cu feliile de carnați și dă-i la cuptor cca. 15 min.
5. Scoate bulzurile rumenite pe cate o farfurie, presară brânză și ornează-le cu căte un ochi făcut in tigaie.

În bucătărie la Chiva
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul
Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să ...
Tot articolul