Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pune carnea tocată într-o tigaie antiadezivă bine încinsă şi rumeneşte-o desfăcând bucăţile mai mari cu muchia lingurii. Asezonează cu sare şi piper negru. Atunci când carnea s-a rumenit uniform, adaugă bulionul de roşii, amestecă bine şi lasă să scadă la foc mic.
3. Cât timp scade amestecul de carne şi bulion, pune la fiert tăieţeii cu ou,urmând instrucţiunile de pe pachet. Când s-au fiert, scurge-i bine şi dă-i deoparte să se răcorească puţin.
4. Într-un castronel, pune
Smântână Covalact de Ţară şi
Brânzică de casă Covalact de Ţară, asezonează cu puţin piper negru şi amestecă din nou, până când acest amestec este omogen.
5. Într-un alt castron, suficient de încăpător, pune tăieţeii - bine scurşi şi răcoriţi, apoi amestecul de
Smântână Covalact de Ţară şi
Brânzică de casă Covalact de Ţară. Amestecă bine. Adaugă ceapă verde tocată şi amestecă din nou.
6. Unge cu putin unt o formă care merge la cuptor. Aşează pe fundul formei jumătate din paste, apoi jumătate din carnea călită cu bulion şi presară cu
caşcaval ras. Repetă straturile, închegând cu restul de caşcaval.
7. Dă la copt timp de 20 de minute, până când
caşcavalul s-a topit şi rumenit uşor. Dacă vrei, mai presară puţin piper negru şi serveşte imediat.
Poftă bună!