Brioşe cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

150 g Iaurt Cremos Covalact de Țară
3 ouă, bătute
1 linguriţă esenţă de vanilie
175g zahăr tos
140g făină care creşte singură
1 linguriţă praf de copt
100g migdale decojite, măcinate fin
175g Unt Superior Covalact de Țară 80% grăsime, topit

Poftă bună!

Mod de preparare:

Unge cu puţin unt şi tapetează cu hârtie de copt sau foloseşte forme de hârtie speciale, o tavă de 12 brioşe.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate ingredientele uscate – făină, zahăr, migdalele măcinate, praful de copt şi un praf de sare într-un castron. Amestecă-le bine. Fă loc în mijloc.
Într-o cană încăpătoare, amestecă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Toarnă untul topit şi amestecul de iaurt şi ouă în mijlocul ingredientelor uscate. Cu o spatulă sau cu o lingură de metal, amestecă totul, nu foarte energic şi nici pentru foarte mult timp, ci doar până când toate ingredientele se omogenizează, fără cocoloaşe.
Toarnă în formele pentru brioşe. Dă la cuptor pentru 18 – 20 minute, până când brioşele au crescut, sunt aurii şi elastice la atingere.
Scoate tava din cuptor, lasă să se răcorească preţ de câteva minute. Scoate uşor brioşele pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le după preferinţă. 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul