Saratele
Mai multe rețete

Saratele

Rețetă trimisă de Silviu Baroiu
Ingrediente:

* 1 kg faina
* 200 g unt Covalact
* 100 g cascaval Dalia Covalact
* 200 g smantana Ardeleneasca
* 2 oua intregi
* 2 lingurite sare
* 2 lingurite chimion
* 1 praf de copt praf de copt
* un ou pentru uns
* mac dupa preferinta
Mod de preparare:

Din toate ingredientele se face un aluat, care se lasa sa se odihneasca 2 ore la rece. Apoi intindem foi cu grosimea de jumatate de centimetru si taiem in forma dorita saratelele, le ungem cu ou batut, presaram mac si chimen si putem sa mai radem si cascaval deasupra. Cel mai bine ar fi sa le coacem pe hartie de copt, la foc mediu 20 minute.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul