Placinta cu branza si cirese
Mai multe rețete

Placinta cu branza si cirese

Ingrediente:

400 g aluat foietaj
400 g branza proaspata de vaci Covalact
4 oua
100 g zahar tos
100 g cirese proaspete
2 linguri nuca de cocos
1 plic zahar vanilat
1 galbenus de ou pt uns
Mod de preparare:

Cireselor le scoatem samburii si le taiem jumatati.
Branza de vaci Covalact se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si nuca de cocos,adaugam ouale intregi si omogenizam bine.
Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec,iar cealalta parte mai mica,doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat ,care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec ,se fac grilaje zig-zag .
Asezam partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc,adaugam cateva linguri din umplutura cu branza,asezam deasupra ei jumatati de cirese,adaugam restul de umplutura,apoi cirese.
Deasupra asezam partea mica de aluat,o intepam cu furculita,apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele,ungem cu galbenus.
Coacem 30 de minute la foc mediu .
Dupa racire se poate taia felii .
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul