Pasca delicioasa
Mai multe rețete

Pasca delicioasa

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat :
500 gr faina alba
120 gr zahar
250 ml lapte cald
50 gr de unt topit Covalact de Tara 80 % grasime + 50 ml de ulei
3 galbenusuri
10 gr drojdie uscata sau 1 cub 25 gr drojdie proaspata
coaja de la o lamaie
o esenta de vanilie
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
500 gr de branza dulce de vaci
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri Smantana Ardeleneasca Covalact de Tara 15 % grasime
150 gr stafide
3 linguri de gris
coaja de la o lamaie
2 pliculete de zahar vanilat
1 esenta de vanilie
Mod de preparare:

Pentru aluat:

Faina se pune intr-un vas incapator, in mijloc se face o gropita,se face maiaua, se adauga drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte cat sa se dizolve drojdia. Lasam la crescut 15 minute. Cand a crescut maiaua, punem galbenusurile, coaja de lamaie, laptele in care dizolvam restul de zahar. Cu cat framantam aluatul adaugam usor in el si untul topit + uleiul. Lasam aluatul la crescut 1 ora, la loc cald.

Pentru umplutura

Amestecam bine branza de vaci, ouale, grisul, smantana,stafidele, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de vanilie.

Tapetam o forma rotunda cu inel reglabil cu hartie de copt si o ungem cu unt, apoi rupem din aluat o bucata de aluat cat o bila mai mare (cat pumnul nostru), si o intindem pe fundul formei. Apoi din doua bilute mai mici din aluat cream un snur impletit, pe care il punem pe marginile aluatului de jos. In mijloc punem umplutura de branza. Ungem pasca cu galbenus batut cu lapte si dam la cuptorul incins, 55 min., foc mic-mediu.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul