ciorbica de dovlecei cu smantana ardelenesca covalact de tara
Mai multe rețete

ciorbica de dovlecei cu smantana ardelenesca covalact de tara

Ingrediente:

- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana ardelenesca covalact de tara - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat
Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca aprox 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Se blenduiesc bine pana iese un fel de crema subtire. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana ardeleneasca si boiaua dulce, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul. Se orneaza cu smantana ardelenesca si putin marar
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul