Turtă dulce cu ghimbir și scorțișoară

Turtă dulce cu ghimbir și scorțișoară

Gata să coci turtă dulce parfumată, cu gust de sărbătoare și Unt de la Covalact de Țară, care vor aduce zâmbete și miros de Crăciun în toată casa?

Ingrediente (40 forme):

Pentru aluat:

  • 540 g făină
  • 160 g miere
  • 125 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță pudră de ghimbir
  • ½ linguriță nucșoară măcinată
  • ½ linguriță cuișoare măcinate

Pentru glazură:

  • 2 albușuri
  • 360 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • Coloranți alimentari (lichizi)
Unt 82% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește aluatul
    Topește Untul Covalact de Țară și amestecă-l cu mierea. Într-un bol mare, pune făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa și toate mirodeniile. Adaugă ouăle și apoi, treptat, amestecul de miere cu unt. Frământă până obții un aluat care nu se mai lipește de mâini.
  2. Decupează formele
    Întinde aluatul pe blatul de lucru în foi de aproximativ 3 mm grosime. Taie în forme drăguțe (steluțe, brăduți, inimioare) și așază-le în tavă pe hârtie de copt.
  3. Coace turta dulce
    Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10 minute, până turta devine ușor aurie. Lasă să se răcească complet înainte de decorare.
  4. Prepară glazura
    Bate albușurile spumă, apoi încorporează treptat zahărul pudră. Adaugă sucul de lămâie și amestecă până obții o pastă groasă și lucioasă. Împarte glazura în mai multe boluri, adaugă coloranți și decorează biscuiții după inspirație.
  5. Lasă să se usuce
    După decorare, lasă turta dulce la uscat 6–8 ore. Apoi o poți păstra într-o cutie închisă, unde va deveni tot mai fragedă de la o zi la alta.

Fragedă și colorată, vei iubi această turtă dulce cum numai la țară știa bunica să facă!

Mai multe rețete din categoria: Desert