Triunghiuri cu brânză dulce

Triunghiuri cu brânză dulce

Gata să faci niște plăcinte rumene, cu foi subțiri și umplutură cremoasă cu gust de copilărie? Le mănânci calde sau reci, dar tot prea bune, prea ca la țară sunt!

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat (foi):

  • 500 g făină
  • 1 pahar cu apă călduță
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oțet
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 g Brânză de vaci 6% grăsime Covalact de Țară
  • 2 linguri Smântână Ardelenească 15% Covalact de Țară
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • Coajă rasă de lămâie
  • 100 g stafide aurii (opțional)
  • 1 praf de sare

Pentru decor:

  • 2 linguri zahăr pudră cu vanilie
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână Ardelenească
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână Ardelenească

Mod de preparare:

1. Pregătește aluatul pentru foi.
Cerne făina într-un bol și fă o adâncitură în mijloc. Pune apa călduță, uleiul, oțetul și sarea. Amestecă de la exterior spre interior până încorporezi toată făina, apoi frământă până ai un aluat elastic. Lasă-l să se odihnească 30 de minute la cald.
2. Întinde foile subțiri.
Întinde aluatul pe planșetă cu mișcări blânde, dinspre centru spre margini, până devine foarte subțire – ca o foiță de țigară. Taie foi late de 10 cm și lasă-le deoparte.
3. Prepară umplutura.
Amestecă într-un bol Brânza de vaci Covalact de Țară cu Smântâna Ardelenească 15%, zahărul, ouăle, sarea, vanilia, coaja de lămâie și stafidele, dacă vrei un plus de dulceață.
4. Formează plăcintele.
Taie benzile de aluat în lungimi de 15 cm, unge-le cu unt topit și pune câte o lingură de umplutură la un capăt. Împăturește-le în formă de triunghi, având grijă ca umplutura să rămână bine închisă.
5. Coace până devin aurii.
Așază triunghiurile într-o tavă unsă și tapetată. Coace-le la 180°C timp de 35–40 de minute, până devin rumene și apetisante.
6. Pudrează și servește.
Lasă-le puțin să se răcorească, apoi pudrează cu zahăr vanilat. Se pot servi și calde, și reci, cu aceeași poftă.

Foile sunt fragede, brânza e dulce și aromată, iar plǎcinta e bunǎ ca in copilărie şi are gust de bucurie!

Mai multe rețete din categoria: Desert