se încarcă...
Tort festiv cu cremă fină de cacao

Tort festiv cu cremă fină de cacao

Gata să pregătești un tort festiv, cu blat pufos, cremă fină de cacao și gust de zile mari? E desertul perfect pentru o sărbătoare în familie.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 linguri făină cernută

Pentru sirop:

  • Sucul de la 2 mandarine
  • 3 lingurițe zahăr

Pentru cremă de cacao:

  • 1 ceșcuță cu apă
  • 50 g cacao cernută
  • 300 g zahăr
  • Esență de rom
  • 400 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară (2 pachete)
Unt 82% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

  1. Coace blatul
    Preîncălzește cuptorul la 170°C. Bate ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până obții o spumă pufoasă, care și-a triplat volumul. Încorporează făina cernută, treptat, cu mișcări blânde. Toarnă compoziția într-o formă tapetată și coace 30–40 de minute. Lasă blatul să se răcorească și apoi taie-l în două sau trei foi, după preferință.
  2. Prepară siropul
    Pune sucul de mandarine și zahărul într-un ibric. Fierbe la foc mic până capătă consistența unui sirop. Lasă-l puțin la răcit, apoi însiropează fiecare foaie de blat.
  3. Fă crema de cacao
    Fierbe apa cu zahărul până obții un sirop. Ia de pe foc, adaugă cacaoa și amestecă bine. Când s-a răcorit (să fie suportabil pentru deget), adaugă Untul Covalact de Țară, câte puțin, și esența de rom. Amestecă până crema devine fină și lucioasă. Las-o la răcit doar cât să fie ușor de întins.
  4. Asamblează tortul
    Așază prima foaie de blat, unge cu cremă, apoi urmează celelalte foi, fiecare bine însiropată. Îmbracă tortul în cremă și decorează după gust: cu fulgi de ciocolată, fructe confiate sau ornamente festive.

Tortul festiv nu doar că arată bine, dar are și un gust care rămâne în amintire mult după ultima felie.

Mai multe rețete din categoria: Desert