se încarcă...
Pui marinat în iaurt

Pui marinat în iaurt

Dacă te întrebi cum prepari o carne fragedă, care aproape se topește în gură, gustoasă și pe placul întregii familii, încearcă această rețetă!

Ingrediente (4-5 porții):

  • 8–9 pulpe superioare de pui
  • 300 g Iaurt Natur 3% grăsime Covalact de Țară
  • 2 lingurițe sare (16 g)
  • 3 linguri ulei (floarea-soarelui sau rapiță)
  • Piper negru proaspăt râșnit
  • 4 căței mari de usturoi zdrobiți
  • 2 lingurițe ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc, cimbrișor etc.)
  • ½ linguriță turmeric
  • ¼ linguriță boia iute
  • Zeamă de lămâie (opțional)
  • Apă, pentru coacere
Iaurt Natur 3% grăsime
Iaurt Natur 3% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește marinada.
    Ingredientul care frăgezește carnea și face transferul de gust și aromă este iaurtul, iar Iaurtul Natur de la Covalact de Țară este foarte potrivit pentru această rețetă. Combinăm iaurtul cu 2 lingurițe de sare. Este foarte important să pui suficientă sare, pentru că nu toată ajunge în carne. Adaugă și trei linguri de ulei, piper negru proaspăt râșnit, patru căței mari de usturoi zdrobiți, o jumătate de linguriță de turmeric, un sfert de linguriță de boia iute, două lingurițe de ierburi aromatice amestecate și zeama de lămâie. Introdu pulpele superioare de pui și amestecă-le bine cu marinada. Acoperă cu folie alimentară și dă la frigider. Ideal este să ții carnea peste noapte, dar dacă te grăbești, cel puțin două ore.
  2. Coace pulpele marinate.
    Setează cuptorul la 210°C, căldură sus-jos cu ventilație. Așază carnea într-o tavă încăpătoare, cu pielea în jos. Adaugă apă în tavă cât să fie carnea aproape acoperită. Dă tava la cuptor și coace 40 de minute. Apoi întoarce pulpele cu pielea în sus și mai coace 15–20 minute, până când și partea cu piele este rumenă și crocantă.

Fraged, bine rumenit și plin de gust — puiul ăsta marinat în iaurt se topește în gură și merge cu orice garnitură. Prea bun, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Fel principal