
Gata să faci o prăjitură cremoasă, cu blat crocant de biscuiți și smântână fină şi delicioasǎ? Cu aromă de vanilie și portocală, e prea bună, prea ca la țară!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor:
1. Pregătește blatul din biscuiți.
Amestecă biscuiții mărunțiți cu Untul Covalact de Tara topit până obții o compoziție nisipoasă. Tapetează o tavă, inclusiv marginile, și pune-o la frigider până faci crema.
2. Bate ouăle cu zahărul.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă Smântâna Covalact de Țară și amestecă bine până se omogenizează.
3. Adaugă aromele și făina.
Încorporează făina, sarea, vanilia și coaja de portocală. Amestecă bine pentru o cremă fină, fără cocoloașe.
4. Toarnă crema peste blat.
Scoate tava de la rece, toarnă crema peste blatul de biscuiți și lovește ușor tava de masă pentru a elimina bulele de aer. Așa crema va fi mai densă și mai fină.
5. Coace la foc mic.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 150–160°C și coace timp de 90 de minute. După coacere, lasă prăjitura să se răcească lent în cuptorul oprit.
6. Răcește bine înainte de servire.
După ce s-a răcit complet, pune prăjitura la frigider cel puțin 4 ore – se va întări frumos și se va felia perfect.
7. Pregătește decorul cu nuci caramelizate.
Topește zahărul până devine caramel auriu. Înfige o scobitoare în fiecare jumătate de nucă și scufund-o rapid în caramel. Așază-le pe hârtie de copt să se răcească, apoi decorează prăjitura cu ele.
Gust bogat de smântână, blat crocant și decor de nuci – prăjitura asta e prea fină, prea gustoasǎ, prea ca la mama acasǎ!