se încarcă...
Prăjitură cu iaurt și citrice

Prăjitură cu iaurt și citrice

Gata să faci o prăjitură cu iaurt și citrice, ușoară, pufoasă și bine însiropată? Se face simplu, cu Iaurt Cremos de la Covalact de Țară, coajă și suc de portocală și lămâie, perfectă pentru o gustare de vară.

Ingrediente:

  • 185 g făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Un praf de sare
  • 250 g Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
  • 3 ouă mari (sau 4 ouă mici)
  • 300 g zahăr tos (împărțit în 225 g și 75 g)
  • 125 ml ulei de floarea-soarelui
  • Coaja rasă de la 1 portocală și 1 lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 40 ml suc proaspăt de portocală
  • 40 ml suc proaspăt de lămâie
Iaurt Cremos 5% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește forma
    Încălzește cuptorul la 175°C. Unge cu ulei o tavă dreptunghiulară (sau rotundă) și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Amestecă ingredientele uscate
    Cerne făina cu praful de copt și sarea, într-un castron.
  3. Prepară baza cu iaurt
    Într-un alt bol, bate ouăle cu 225 g zahăr, apoi adaugă iaurtul, coaja de citrice și esența de vanilie. Omogenizează bine.
  4. Încorporează ingredientele
    Toarnă amestecul de făină peste cel cu iaurt, amestecând ușor. Adaugă treptat uleiul și amestecă până obții o compoziție omogenă.
  5. Coace prăjitura
    Toarnă în tavă, nivelează și coace aproximativ 45 de minute. Testează cu o scobitoare – când iese curată, prăjitura e gata. Las-o să se răcească 10 minute, apoi răstoarn-o pe un grătar.
  6. Pregătește siropul
    Într-o crăticioară, pune pe foc sucul de portocală și lămâie cu cele 75 g de zahăr. Amestecă până se dizolvă.
  7. Însiropează și servește
    Toarnă siropul cald, treptat, peste prăjitura călduță. Las-o să absoarbă tot lichidul.

Ușoară, parfumată și echilibrată, prăjitura cu iaurt și citrice merge de minune lângă o ceașcă de ceai sau o limonadă rece.

Mai multe rețete din categoria: Desert