Gata să faci un chec cu portocală, pufos, auriu și gustos, numai bun de împărțit cu cei dragi? Nu-i greu deloc, secretul stă în Untul gustos de la Covalact de Țară.
Ingrediente (2 checuri):
200 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
2 portocale medii, netratate
320 g făină 000
200 g zahăr
40 g zahăr vanilat (5 plicuri)
20 g praf de copt (2 plicuri)
6 ouă la temperatura camerei
Un praf de sare
60 g ciocolată bucățele sau stafide (opțional)
Puțin ulei pentru uns
Mod de preparare:
Pregătește formele și cuptorul
Pornește cuptorul la 200°C, cu ventilație, fără căldură de sus. Tapetează două tăvi mici (16×8 cm) cu hârtie de copt, unse ușor cu ulei.
Amestecă aluatul
Rade coaja portocalelor și stoarce-le. Cântărește 150 g de suc într-o crăticioară, adaugă Untul Covalact de Țară și pune pe foc până atinge punctul de fierbere. Toarnă lichidul fierbinte peste făină și amestecă rapid cu lingura de lemn, obținând un aluat vârtos. Încorporează ouăle în două tranșe (câte 3 odată), apoi adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și coaja rasă. Omogenizează bine cu un blender vertical sau robot de bucătărie timp de 5 minute.
Umple formele și crestează
Pune aluatul în tăvi, până la ¾ din înălțime. Într-una poți adăuga ciocolată sau stafide. Înmoaie o spatulă subțire în ulei și crestează aluatul pe mijloc, ca să crească frumos, pe linie.
Coace, răcește și savurează
Bagă tăvile în cuptor, redu temperatura la 180°C și coace aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii. Lasă checurile să se răcească bine înainte de a le tăia. Vei obține un chec pufos, parfumat și catifelat – prea bun, prea ca la țară!
Savurează acest plomchec pufos, aromat și catifelat – prea bun, prea ca la țară!