se încarcă...
Ouă cu trei feluri de umpluturi

Ouă cu trei feluri de umpluturi

Gata să pregătești niște ouă umplute delicioase, cu trei umpluturi diferite? Sunt perfecte pentru musafiri sau pentru o gustare mai deosebită!

Ingrediente:

Pentru toate umpluturile:

  • 15 ouă fierte tare (pentru 30 jumătăți de ou)
  • 300 g Brânză fină de vaci Covalact de Țară
  • 3 linguri Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară
  • 3 linguri ulei de măsline

1. Umplutură cu spanac și mărar:

  • 5 gălbenușuri fierte
  • 1 cățel usturoi zdrobit
  • 1 mână frunze de spanac proaspăt, tocate
  • 1 legătură mică de mărar, doar frunzele
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • Sare, piper, fulgi de ardei iute (după gust)

2. Umplutură cu ardei roșu:

  • 5 gălbenușuri fierte
  • 1 cățel usturoi zdrobit
  • 1 ardei capia, tocat foarte mărunt
  • ½ linguriță boia dulce sau iute
  • Sare, piper (după gust)

3. Umplutură cu păstrăv afumat:

  • 5 gălbenușuri fierte
  • 1 file de păstrăv afumat, mărunțit
  • Cozile de la 2 fire de ceapă verde
  • Coajă rasă și suc de lămâie (după gust)
  • Sare, piper (după gust)
Brânză Fină de Vaci
Smântână Ardelenească
Brânză Fină de Vaci
Smântână Ardelenească

Mod de preparare:

1. Fierbe ouăle.
Spală ouăle și fierbe-le în apă rece cu un praf de sare. Din momentul în care apa clocotește, lasă 20 de minute. Răcește-le sub jet de apă rece, curăță-le și taie-le în jumătăți pe lungime. Scoate gălbenușurile și pune albușurile cu secțiunea în jos pe un platou.
2. Prepară fiecare cremă.
Pentru fiecare tip de umplutură, amestecă 5 gălbenușuri fierte cu 100 g Brânza fina Covalact de Țară, 1 lingură de Smântână Ardelenească 15% și 1 lingură de ulei. Adaugă restul ingredientelor specifice și asezonează după gust.
3. Umple ouăle.
Folosește o linguriță sau un poș ca să umpli frumos fiecare jumătate de ou. Vei obține un platou colorat, aromat și foarte apetisant!
4. Lasă la rece.
Pune ouăle umplute la frigider pentru câteva ore sau peste noapte – gusturile se așază și se întrepătrund.
5. Servește cu decor rustic.
Decorează cu frunze de mărar, fâșii de ardei sau coajă de lămâie. Le mănânci una și ți-e poftă de toate!

Aromate, cremoase și pline de gust, ouăle umplute în trei feluri sunt prea bune, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Gustare