Gata să pregătești niște ouă umplute delicioase, cu trei umpluturi diferite? Sunt perfecte pentru musafiri sau pentru o gustare mai deosebită!
Pentru toate umpluturile:
1. Umplutură cu spanac și mărar:
2. Umplutură cu ardei roșu:
3. Umplutură cu păstrăv afumat:
1. Fierbe ouăle.
Spală ouăle și fierbe-le în apă rece cu un praf de sare. Din momentul în care apa clocotește, lasă 20 de minute. Răcește-le sub jet de apă rece, curăță-le și taie-le în jumătăți pe lungime. Scoate gălbenușurile și pune albușurile cu secțiunea în jos pe un platou.
2. Prepară fiecare cremă.
Pentru fiecare tip de umplutură, amestecă 5 gălbenușuri fierte cu 100 g Brânza fina Covalact de Țară, 1 lingură de Smântână Ardelenească 15% și 1 lingură de ulei. Adaugă restul ingredientelor specifice și asezonează după gust.
3. Umple ouăle.
Folosește o linguriță sau un poș ca să umpli frumos fiecare jumătate de ou. Vei obține un platou colorat, aromat și foarte apetisant!
4. Lasă la rece.
Pune ouăle umplute la frigider pentru câteva ore sau peste noapte – gusturile se așază și se întrepătrund.
5. Servește cu decor rustic.
Decorează cu frunze de mărar, fâșii de ardei sau coajă de lămâie. Le mănânci una și ți-e poftă de toate!
Aromate, cremoase și pline de gust, ouăle umplute în trei feluri sunt prea bune, prea ca la țară!