Gata să pregătești o cremă de brânză proaspătă, cu verdețuri din belșug și gust ușor picant? Se face repede și e prea bunǎ întinsă pe pâinea caldă!
1. Amestecă brânza cu uleiul.
Într-un castron încăpător, pune Brânza fină de vaci Covalact de Țară și adaugă uleiul de măsline. Amestecă ușor până se înmoaie și devine cremoasă.
2. Încorporează verdețurile și usturoiul.
Adaugă pe rând ceapa verde, mărarul, frunzele de spanac tocate și usturoiul zdrobit. Amestecă bine, până se omogenizează.
3. Asezonează după gust.
Adaugă sare, piper, boia (dulce sau iute, după preferință) și câteva picături de zeamă de lămâie. Gustă și potrivește condimentele după plac.
4. Servește frumos și simplu.
Pune crema într-un bol mic, netezește suprafața și stropește cu puțin ulei de măsline. Decorează cu felii de ardei roșu și frunze proaspete de spanac.
Servește-o cu felii de pâine integrală, caldă sau ușor prăjită. E o gustare de primăvară, proaspătă, rapidǎ și prea bună, prea ca la țară!