Ciorbă de burtǎ

Ciorbă de burtǎ

Gata să faci o ciorbă cu gust de acasă și smântână adevărată? Hai să gătim împreuna o ciorbǎ de burtǎ prea bunǎ!

Ingrediente:

  • 1 kg burtă de vită prefiartă (tăiată fâșii)
  • 1 os cu măduvă sau rasol de vită
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 3–4 căței de usturoi
  • 300 g Smântână 20% grăsime Covalact de Țară
  • 3 gălbenușuri
  • 2–3 linguri oțet (după gust)
  • Sare, boabe de piper
  • Opțional: ardei iute, pentru servit
Smântână 20% grăsime
Smântână 20% grăsime

Mod de preparare:

1. Fierbe osul pentru bază.
Pune osul de vită într-o oală cu 3–4 litri de apă rece. Adaugă sare și câteva boabe de piper. Fierbe la foc mic, spumând de câte ori e nevoie, până obții un lichid limpede și gustos (aprox. 1.5–2 ore).
2. Adaugă legumele.
Pune ceapa întreagă, morcovii, țelina și păstârnacul în supă. Fierbe până se înmoaie, apoi scoate-le. Poți păstra morcovul, să-l razi și să-l pui la final pentru un plus de culoare.
3. Pune burta la fiert.
Adaugă burta prefiartă, tăiată fâșii. Las-o să fiarbă în supa strecurată încă 30–40 de minute, până devine moale și prinde gust din zeamă.
4. Drege ciorba cu smântână.
Amestecă Smântâna Covalact de Țară cu gălbenușurile și usturoiul zdrobit. Pentru un gust echilibrat, adaugă treptat 2–3 polonice de ciorbă fierbinte în acest amestec, amestecând bine cu telul.
5. Adaugă ciorba dreasă cu smântână.
Toarnă amestecul de smântână înapoi în oală, amestecând ușor. Nu mai lăsa să fiarbă, doar adu la punctul de fierbere ca să nu se taie dresătura.
6. Potrivește gustul.
Adaugă oțet, după cât de acrișoară îți place. Dacă ai păstrat morcovul, îl poți da pe răzătoare și adăuga acum pentru o nuanță aurie frumoasă.

Servește-o fierbinte, cu ardei iute și un bol de Smântână Covalact de Țară alături! Prea bună, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Fel principal