Mod de preparare:
- Fierbe cartofii
Curăță cartofii și fierbe-i întregi, în apă cu puțină sare. Scurge apa și taie-i în rondele de aproximativ 5 mm grosime.
- Gătește ciupercile
Spală bine ciupercile, taie-le felii și pune-le la călit în ulei încins, cu sare, piper și foaia de dafin. Amestecă des, până se evaporă tot lichidul și încep să prindă crustă aurie.
- Montează straturile
Unge o tavă de cuptor cu Unt Covalact de Țară și așază straturi alternative de cartofi și ciuperci, ca o rânduială de gust.
- Pregătește sosul
Amestecă într-un bol Smântâna Covalact de Țară cu laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Toarnă sosul peste cartofi și ciuperci.
- Coace totul la cuptor
Presară deasupra cașcavalul ras și dă la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 de minute, până se rumenește bine și capătă un miros irezistibil.
Cu cașcaval delicios, ciuperci fragede și cartofi bine copți, rețeta asta e simplă, dar atât de gustoasă, încât adună toată familia la masă.