se încarcă...
Cartofi cu ciuperci și brânză la cuptor

Cartofi cu ciuperci și brânză la cuptor

Gata să pregătești o tavă aburindă de cartofi cu ciuperci și brânză? E un fel de mâncare simplu, dar tare gustos, cu ingrediente simple și miros îmbietor.

Ingrediente (4 porții):

  • 5 cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură Unt 65% grăsime de la Covalact de Țară
  • 4 linguri Smântână 20% grăsime de la Covalact de Țară
  • 100 ml Lapte 3,5% grăsime de la Covalact de Țară
  • 100 g Cașcaval Rucăr de la Covalact de Țară
  • 1 foaie de dafin
  • pătrunjel verde, sare și piper
Unt 65% grăsime
Smântână 20% grăsime
Lapte 3,5% grăsime
Cașcaval Rucăr
Unt 65% grăsime
Smântână 20% grăsime
Lapte 3,5% grăsime
Cașcaval Rucăr

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii
    Curăță cartofii și fierbe-i întregi, în apă cu puțină sare. Scurge apa și taie-i în rondele de aproximativ 5 mm grosime.
  2. Gătește ciupercile
    Spală bine ciupercile, taie-le felii și pune-le la călit în ulei încins, cu sare, piper și foaia de dafin. Amestecă des, până se evaporă tot lichidul și încep să prindă crustă aurie.
  3. Montează straturile
    Unge o tavă de cuptor cu Unt Covalact de Țară și așază straturi alternative de cartofi și ciuperci, ca o rânduială de gust.
  4. Pregătește sosul
    Amestecă într-un bol Smântâna Covalact de Țară cu laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Toarnă sosul peste cartofi și ciuperci.
  5. Coace totul la cuptor
    Presară deasupra cașcavalul ras și dă la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 de minute, până se rumenește bine și capătă un miros irezistibil.

Cu cașcaval delicios, ciuperci fragede și cartofi bine copți, rețeta asta e simplă, dar atât de gustoasă, încât adună toată familia la masă.

Mai multe rețete din categoria: Fel principal