Budincă cu Bulgărași de brânză și smântână și verdeațǎ

Budincă cu Bulgărași de brânză și smântână și verdeațǎ

Gata să pregătești o budincă sărată, pufoasă și plină de legume proaspete? Cu Bulgărașii de brânză Covalact de Țară și Cașcavalul Penteleu ai gustul de țară într-o rețetă simplă, dar plină de savoare.

Ingrediente:

  • 1 pumn de boabe de mazăre verde (ideal, proaspătă)
  • 1 pumn de frunze de spanac proaspăt, tăiate fâșii
  • 1 dovlecel proaspăt, curățat și tăiat cubulețe
  • 1 legătură de mărar verde, tocat
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată
  • 4 ouă
  • 150 g Cașcaval Penteleu Covalact de Țară, ras
  • 2 cutii (360 g) Bulgărași de brânză Covalact de Țară
  • Puțin Unt 65% grăsime Covalact de Țară, pentru uns forma
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Cașcaval Penteleu
Bulgărași de Brânză cu Smântână Ușori
Unt 65% grăsime
Cașcaval Penteleu
Bulgărași de Brânză cu Smântână Ușori
Unt 65% grăsime

Mod de preparare:

1. Pregătește cuptorul și forma.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge cu unt o formă termorezistentă potrivită.
2. Călește legumele.
Într-o tigaie, topește un cubuleț de unt. Adaugă pe rând dovlecelul, ceapa verde și mazărea. Presară puțină sare și piper și călește ușor 5–6 minute, până legumele se înmoaie. Nu le rumeni. Lasă-le să se răcorească.
3. Bate ouăle.
Într-un bol, bate ouăle cu sare, piper și mărar tocat.
4. Montează budinca în straturi.
În forma pregătită, pune straturi după cum urmează: legumele călite, Bulgărașii de brânză Covalact de Țară, fâșiile de spanac și Cașcavalul ras. Toarnă deasupra ouăle bătute cu mărar.
5. Coace budinca.
Dă la cuptor pentru 20–25 de minute, până se încheagă bine și prinde crustă ușoară. Lasă să se răcorească 5 minute înainte de servire.

Servește budinca caldă, cu pâine de casă și o salată de roșii proaspete. Poftǎ prea bună, prea ca la țară

Mai multe rețete din categoria: Gustare