se încarcă...
Brioșe cu Iaurt Cremos

Brioșe cu Iaurt Cremos

Gata să faci niște brioșe pufoase, cu gust fin de migdale și iaurt? Cu Unt și Iaurt Cremos Covalact de Țară, ies aurii, fragede și numai bune de savurat cu cei dragi!

Ingrediente:

  • 150 g Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
  • 3 ouă, bătute
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 175 g zahăr tos
  • 140 g făină cu agent de creștere
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g migdale decojite, măcinate fin
  • 175 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară, topit
  • Un praf de sare

Iaurt Cremos 5% grăsime
Unt 82% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește tava
    Unge ușor o tavă de brioșe și tapeteaz-o cu forme de hârtie. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Amestecă ingredientele uscate
    Într-un bol mare, pune făina, zahărul, migdalele măcinate, praful de copt și un praf de sare. Amestecă bine și fă o adâncitură în mijloc.
  3. Pregătește amestecul lichid
    Într-o cană, bate ouăle cu Iaurtul Cremos Covalact de Țară și esența de vanilie. Toarnă untul topit și omogenizează.
  4. Combină ingredientele
    Toarnă amestecul lichid peste cele uscate și amestecă ușor cu o spatulă sau lingură de metal. Nu insista – doar cât să nu mai fie făină vizibilă. Așa ies brioșele pufoase!
  5. Coace brioșele
    Toarnă compoziția în forme, cam ¾ din volum. Coace 18–20 de minute, până cresc frumos și devin aurii. Sunt gata când revin la formă după o apăsare ușoară cu degetul.
  6. Răcește și decorează
    Lasă tava câteva minute, apoi scoate brioșele pe un grătar să se răcească de tot. Le poți decora cu zahăr pudră, iaurt, fructe sau cremă, după poftă.

Fie că le faci cu fructe, nuci sau simple, brioșele cu Iaurt Cremos ies mereu pufoase și gustoase.

 

Mai multe rețete din categoria: Desert