se încarcă...
Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată

Gata să faci o prăjitură bogată în ciocolată, cu cremă fină și blat pufos, pregătită cu Unt de la Covalact de Țară?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g făină albă
  • 30 g cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Un praf de sare
  • 175 g zahăr brun
  • 175 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară (scos din timp de la frigider)
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g ciocolată neagră, topită

Pentru cremă:

  • 200 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată neagră, topită
Unt 82% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește formele și cuptorul
    Preîncălzește cuptorul la 170°C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt două forme identice (rotunde sau pătrate, de 20 cm).
  2. Prepară aluatul
    Pune toate ingredientele pentru blat într-un bol mare și amestecă bine, cu mixerul sau în robot. Dacă aluatul pare prea dens, adaugă 1–3 linguri de apă. Împarte compoziția în cele două forme și nivelează.
  3. Coace blaturile
    Dă la cuptor pentru 30 de minute. Când sunt gata, lasă-le să se răcorească în formă, apoi scoate-le pe un grătar să se răcească complet.
  4. Fă crema
    Mixează Untul moale Covalact de Țară cu zahărul pudră, apoi adaugă ciocolata topită și omogenizează. Lasă crema 10 minute la rece să capete o textură perfectă pentru întins.
  5. Asamblează prăjitura
    Pune primul blat pe un platou, întinde jumătate din cremă, apoi al doilea blat și restul de cremă deasupra. Decorează după gust și pune la frigider cel puțin o oră.

Fiecare felie de prăjitură cu ciocolată e o bucurie simplă, bună de savurat lângă o cafea sau un pahar cu lapte.

Mai multe rețete din categoria: Desert