Salată de primăvară cu sos de iaurt si mărar

Salată de primăvară cu sos de iaurt si mărar

Gata să faci o salată proaspătă și gustoasă, cu sos cremos de iaurt și mărar, ca la țară, primăvara?

Ingrediente (2-3 porții):

  • 3 ouă
  • 160 g Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
  • 3 linguri maioneză (sau 2 linguri ulei de măsline pentru o variantă mai ușoară)
  • ½ ceapă roșie, tocată mărunt
  • 3 linguri mărar proaspăt, tocat
  • 3 linguri oțet de mere
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • Frunze proaspete de sezon: salată verde, păpădie, rucola, lobodă, spanac, frunze de ridichi
  • 4–5 ridichi, tăiate felii subțiri
Iaurt Cremos 5% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

  1. Fierbe ouăle
    Pune ouăle în apă clocotită pentru 1 minut, apoi acoperă cu capac și lasă-le 10 minute. Răcește-le în apă cu gheață, curăță-le și taie-le în felii sau bucăți.
  2. Pregătește sosul
    Într-un bol, amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară cu maioneza (sau uleiul de măsline), oțetul, ceapa tocată, mărarul, sarea și piperul. Bate ușor cu telul până obții un dressing fin și parfumat.
  3. Amestecă salata
    Spală bine frunzele de sezon, usucă-le și pune-le într-un castron mare. Adaugă feliile de ridichi și ouăle tăiate.
  4. Servește cu sosul proaspăt
    Toarnă dressingul peste salată doar înainte de servire și amestecă ușor la masă.

Ușoară, aromată și cremoasă – e salata care-ți aduce gustul primăverii în farfurie!

Mai multe rețete din categoria: Fel principal