se încarcă...
Cartofi umpluți cu carne de miel și cașcaval

Cartofi umpluți cu carne de miel și cașcaval

Gata să pregătești o masă sățioasă cu cartofi copți, carne fragedă de miel și topping cremos cu cașcaval?

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari pentru copt
  • Puțin ulei vegetal
  • 450 g pulpă de miel tocată
  • 1 ceapă potrivită, tocată mărunt
  • ½ linguriță cimbrișor proaspăt, tocat
  • 300 ml supă limpede (de miel sau legume)
  • 4 linguri pulpă de roșii
  • 2 linguri Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară
  • 40 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară
  • 50 g Cașcaval Rucăr Covalact de Țară – ras
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
Smântână Ardelenească
Unt 82% grăsime
Cașcaval Rucăr
Smântână Ardelenească
Unt 82% grăsime
Cașcaval Rucăr

Mod de preparare:

1. Coace cartofii.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii, înțeapă-i cu furculița, unge-i cu puțin ulei și presară sare. Așază-i într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu și coace-i 35–40 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului.

2. Prepară tocătura de miel.
Călește ceapa 4 minute în puțin ulei. Adaugă carnea tocată și rumenește-o bine, sfărâmând bucățile. Când nu mai e roz, adaugă pulpa de roșii și supa. Condimentează cu cimbrișor, sare și piper. Acoperă și fierbe la foc mic 15–20 de minute. Dă deoparte.

3. Pregătește piureul pentru topping.
Scoate cartofii copți și lasă-i să se răcorească puțin. Taie-i pe lung și scobește miezul într-un bol. Pasează-l și amestecă cu Smântână Ardelenească 15% Covalact de Țară și Untul Covalact de Tara. Potrivește de sare și piper – trebuie să iasă un piure mai gros.

4. Montează cartofii umpluți.
Pune cuptorul pe funcția grill, la temperatură mare. Umple fiecare jumătate de cartof cu tocătura de miel. Deasupra, adaugă un strat de piure și presară Cașcavalul Rucăr ras.

5. Gratinare și servire.
Pune cartofii umpluți la cuptor până cașcavalul se topește și se rumenește frumos. Servește-i fierbinți, cu o salată de primăvară și un sos răcoritor de Iaurt Covalact de Țară.

Cartofii copți, rumeni, umplutură fragedă și crustă aurie – combinația perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasǎ!

Mai multe rețete din categoria: Fel principal