

Gata să pregătești o masă sățioasă cu cartofi copți, carne fragedă de miel și topping cremos cu cașcaval?
1. Coace cartofii.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii, înțeapă-i cu furculița, unge-i cu puțin ulei și presară sare. Așază-i într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu și coace-i 35–40 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului.
2. Prepară tocătura de miel.
Călește ceapa 4 minute în puțin ulei. Adaugă carnea tocată și rumenește-o bine, sfărâmând bucățile. Când nu mai e roz, adaugă pulpa de roșii și supa. Condimentează cu cimbrișor, sare și piper. Acoperă și fierbe la foc mic 15–20 de minute. Dă deoparte.
3. Pregătește piureul pentru topping.
Scoate cartofii copți și lasă-i să se răcorească puțin. Taie-i pe lung și scobește miezul într-un bol. Pasează-l și amestecă cu Smântână Ardelenească 15% Covalact de Țară și Untul Covalact de Tara. Potrivește de sare și piper – trebuie să iasă un piure mai gros.
4. Montează cartofii umpluți.
Pune cuptorul pe funcția grill, la temperatură mare. Umple fiecare jumătate de cartof cu tocătura de miel. Deasupra, adaugă un strat de piure și presară Cașcavalul Rucăr ras.
5. Gratinare și servire.
Pune cartofii umpluți la cuptor până cașcavalul se topește și se rumenește frumos. Servește-i fierbinți, cu o salată de primăvară și un sos răcoritor de Iaurt Covalact de Țară.
Cartofii copți, rumeni, umplutură fragedă și crustă aurie – combinația perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasǎ!