se încarcă...
Prăjitură de toamnă cu prune și nuci

Prăjitură de toamnă cu prune și nuci

Prăjitură de toamnă cu prune şi nuci

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 185 g Unt 65% grăsime Covalact de Țară
  • 220 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 240 g miez de nucă măcinat fin
  • 90 g făină albă
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 10–12 prune coapte, tăiate în jumătăți și fără sâmburi

Pentru glazură și topping:

  • 1–2 linguri suc de lămâie
  • ½ ceașcă zahăr pudră
  • ¼ ceașcă miez de nucă tocat, pentru decor

Pentru servit:

  • Iaurt cremos 5% grăsime Covalact de Țară
Unt 65% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime
Unt 65% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

1. Pregătește forma.
Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă, cu arc, de 23 cm diametru.
2. Mixează ingredientele.
Într-un castron mare, freacă bine untul moale cu zahărul până obții o cremă aerată. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare. Incorporează miezul de nucă măcinat, făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie.
3. Montează prăjitura.
Toarnă aluatul în forma pregătită și nivelează. Așază deasupra jumătățile de prună cu partea tăiată în sus, apăsându-le ușor în compoziție.
4. Coace prăjitura.
Dă forma la cuptor și coace timp de 50 de minute, sau până când trece testul scobitorii. Las-o să se răcorească în formă.
5. Pregătește glazura.
Amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie, până obții o glazură ușor curgătoare. Toarn-o peste prăjitura răcită, apoi presară miezul de nucă tocat.
6. Servește cu iaurt.
Taie prăjitura în felii generoase și servește fiecare porție cu o lingură zdravănă de Iaurt cremos Covalact de Țară.

O prăjitură moale, aromată și cu gust de casă – perfectă pentru o după-amiază liniștită sau pentru un răsfăț de duminică! Prea bună, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Desert