se încarcă...
Frigănele cu cremă de Bulgărași de brânză si fructe caramelizate

Frigănele cu cremă de Bulgărași de brânză si fructe caramelizate

Gata să pregătești un mic dejun parfumat și sățios?

Ingrediente:

Pentru frigănele:

  • 3 felii de pâine integrală (ideal de 2-3 zile), fără coajă
  • 1 ou bătut
  • 3 linguri de Lapte 1,5% grăsime Covalact de Țară
  • 2 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuțit scorțișoară
  • Puțin Unt 82% grăsime Covalact de Țară

Pentru fructe:

  • 1 piersică feliată
  • 2 caise feliate
  • 1 lingură zahăr
  • Puțin Unt 82% grăsime Covalact de Țară

Pentru crema de bulgărași de brânză și smântână:

  • 150g Bulgărași de brânză și smântână Covalact de Țară
  • 1-2 lingurițe miere de salcâm
  • Coaja rasă de la o portocală
Bulgărași de Brânză cu Smântână
Unt 82% grăsime
Lapte 1,5% grăsime
Bulgărași de Brânză cu Smântână
Unt 82% grăsime
Lapte 1,5% grăsime

Mod de preparare:

1. Fă compoziția pentru frigănele.
Într-un castron, bate oul cu Laptele Covalact de Țară, zahărul și scorțișoara. Obții un amestec aromat și cremos.
2. Prăjește frigănelele.
Încinge o tigaie cu puțin Unt Covalact de Țară. Înmoaie fiecare felie de pâine în amestecul cu lapte – câteva secunde pe fiecare parte. Prăjește feliile până devin aurii și crocante pe margini. Pune-le deoparte, la cald.
3. Pregătește fructele caramelizate.
Într-o crăticioară, pune feliile de piersică și caisă cu puțin unt și zahăr. Lasă-le la foc mediu până se înmoaie ușor și se învelesc într-un sos parfumat, ușor caramelizat.
4. Fă crema de bulgărași de brânză și smântână.
Amestecă Bulgărașii de Brânză Covalact de Țară cu miere și coajă de portocală. Dacă vrei, poți adăuga și un praf de scorțișoară.
5. Servește cu drag.
Așază pe farfurie câte o felie de frigănea, pune deasupra fructe calde și o lingură generoasă de cremă de bulgărași de brânză și smântână.

Un deliciu simplu, cald și parfumat, bun de savurat în tihnă! Prea bun, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Desert