Prăjitură cu cană, cu brânză dulce și stafide

Prăjitură cu cană, cu brânză dulce și stafide

Prăjitură cu cană, cu brânză dulce și stafide

Ingrediente (6–8 porții):

Pentru aluat:

  • ½ cană griș
  • ½ cană făină
  • 2–3 linguri zahăr
  • ½ plic praf de copt
  • Un praf generos de sare
  • ½ cană Lapte 3,5% grăsime Covalact de Țară

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • ½ cană zahăr (sau după gust)
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 5 cutii Brânză de Vaci 6% grăsime Covalact de Țară (1 kg)
  • ¾ cană stafide brune
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 2 lingurițe aromă de rom
  • Un praf de sare

Opțional pentru decor:

  • 1 pachet mic de aluat foietaj
  • 1 ou pentru uns
Brânza de Vaci 6% grăsime
Lapte 3,5% grăsime
Brânza de Vaci 6% grăsime
Lapte 3,5% grăsime

Mod de preparare:

1. Pregătește tava și aluatul.
Încinge cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă de 20×25 cm cu hârtie de copt. Într-un castron, amestecă grișul, făina, zahărul, praful de copt și sarea. Toarnă treptat laptele Covalact de Țară și amestecă până obții un aluat ușor vâscos. Dacă e prea lichid, mai adaugă puțin griș. Toarnă aluatul în tavă și nivelează.
2. Fă umplutura de brânză.
Într-un bol mare, pune brânza de vaci Covalact de Tara, adaugă ouăle, zahărul, vanilia, sarea, coaja de lămâie și aroma de rom. Amestecă bine cu un tel. Gustă și ajustează dulceața după preferință – nu uita că și stafidele adaugă dulce.
3. Asamblează prăjitura.
Presară o parte din stafide peste aluatul din tavă, apoi toarnă jumătate din compoziția de brânză. Adaugă alte stafide, restul de brânză și încheie cu restul de stafide. Le poți amesteca direct în brânză, dar stratificarea ajută la o distribuție mai frumoasă.
4. Coace și decorează.
Dă prăjitura la cuptor 20–25 de minute. Dacă vrei un decor elegant, scoate tava, adaugă grilajul din foietaj subțire, uns cu ou, și mai coace 30–35 minute, până e rumenită și umplutura s-a întărit.

Las-o să se răcească bine înainte de porționare și bucurǎ-te de o prăjitură simplă, rapidă și gustoasǎ, gǎtitǎ ca la bunica acasǎ!

Poftă prea bună, prea ca la țară!

Mai multe rețete din categoria: Desert