Gata să pregătești o pască pufoasă, aromată și numai bună de pus pe masă?
1. Pregătește forma și stafidele.
Încinge cuptorul la 180°C. Tapetează fundul unei forme rotunde cu hârtie de copt, unge lateralele cu unt și presară puțină făină sau griș. Pune stafidele într-un bol mic, toarnă peste ele apa caldă și romul, apoi lasă-le 10 minute să se umfle.
2. Fă baza cu ouă și zahăr.
Într-un castron mare, freacă bine gălbenușurile cu zahărul, coaja rasă și zahărul vanilat. Amestecă până devin o cremă deschisă la culoare.
3. Încorporează brânza și ingredientele uscate.
Adaugă Brânza de vaci Covalact de Țară plină de savoare – apoi amestecă până obții o compoziție omogenă. Pune făina, praful de copt și un praf de sare, amestecând în continuare.
4. Bate albușurile.
Într-un alt bol, bate spumă tare albușurile cu un praf de sare. Cu mișcări delicate, încorporează-le în amestecul cu brânză. La final, adaugă stafidele scurse.
5. Coace pasca.
Toarnă compoziția în formă, nivelează frumos și coace 15 minute la 180°C. Apoi redu temperatura la 160°C și mai coace încă 40 de minute, până când se rumenește bine și trece testul scobitorii.
Scoate pasca din cuptor, las-o să se răceasca, feliaz-o frumos si bucurǎ-te de acest preparat gustos!
Poftă prea bună, prea ca la țară!