se încarcă...
Pasca fără aluat cu textură de pandișpan

Pasca fără aluat cu textură de pandișpan

Gata să pregătești o pască pufoasă, fără aluat, dar cu gust adevărat de sărbătoare? Iese moale și aromată, cu brânză fină și smântână gustoasă, numai bună de împărțit cu familia!

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 160 g zahăr
  • 40 g zahăr vanilat (5 plicuri)
  • 400 g Brânză de Vaci 6% grăsime de la Covalact de Țară
  • 370 g Smântână 20% grăsime de la Covalact de Țară
  • 200 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
  • 150 g făină
  • 120 g stafide mici sau picături de ciocolată
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță esență de portocală sau rom
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână 20% grăsime
Unt 82% grăsime
Brânza de Vaci 6% grăsime
Smântână 20% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește ingredientele
    Pornește cuptorul la 160°C, căldură sus-jos, fără ventilație. Tapetează o formă de tort de 24 cm cu hârtie de copt, inclusiv pe margini, ca să lași loc pentru creștere. Separă ouăle – pune gălbenușurile într-un bol mare și albușurile într-un bol mai mic.
  2. Bate albușurile
    Adaugă zeama de lămâie peste albușuri și bate-le până încep să crească în volum. Adaugă zahărul vanilat și continuă mixarea până obții o spumă fermă, dar nu uscată.
  3. Pregătește baza de cremă
    Mixează gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Adaugă Untul topit de la Covalact de Țară, apoi Smântâna și Brânza Proaspătă de Vaci de la Covalact de Țară. Amestecă bine până la omogenizare.
  4. Adaugă aromele și făina
    Cerne făina peste compoziție și încorporeaz-o ușor cu un tel. Adaugă coaja rasă de lămâie, sarea și esența de portocală sau rom, pentru un plus de savoare.
  5. Finalizează compoziția
    Încorporează spuma de albușuri în 2–3 tranșe, amestecând ușor, de jos în sus, ca să păstrezi volumul. Toarnă totul în forma pregătită. Presară stafidele deasupra și apasă-le ușor cu o linguriță, ca să intre în aluat.
  6. Coace pasca
    Pune forma în cuptor și coace pasca timp de 60–70 de minute, până devine rumenă și fermă la atingere. Fă testul cu scobitoarea: dacă iese curată, e gata! Las-o să se răcească complet înainte să o tai.

Cu Brânză de Vaci bună, ouă și Smântână de calitate, pasca fără aluat e desertul care aduce sărbătoarea în fiecare casă.

Mai multe rețete din categoria: Desert