se încarcă...
Tort cu ciocolată și cremă de iaurt

Tort cu ciocolată și cremă de iaurt

Gata să pregătești un tort cu ciocolată și cremă de iaurt cu gust bogat și răcoritor? Iese fraged, cu aromă intensă și cu o cremă fină care se topește-n gură!

Ingrediente:

Pentru blaturi:

  • 375 g făină pentru prăjituri
  • 500 g zahăr
  • 200 g cacao neîndulcită
  • 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • ¾ linguriță scorțișoară
  • ¾ linguriță sare
  • 340 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară la temperatura camerei
  • 400 g Iaurt Cremos 5% grăsime de la Covalact de Țară
  • 3 ouă
  • 250 ml cafea proaspăt preparată, răcită

Pentru cremă:

  • 600 g Iaurt Cremos 5% grăsime de la Covalact de Țară (bine scurs)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 150–300 g zahăr pudră (după gust)
  • 1 lingură esență de vanilie

Pentru decor:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 100–150 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă
Unt 82% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime
Unt 82% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește blaturile
    Pornește cuptorul la 160°C și tapetează 3 forme rotunde cu hârtie de copt unsă cu unt. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, cacaoa, bicarbonatul, scorțișoara și sarea. Adaugă Untul și Iaurtul Cremos de la Covalact de Țară și mixează 3 minute, până obții o compoziție aerată. Separat, bate ouăle cu cafeaua rece și toarnă amestecul peste compoziția de mai sus. Omogenizează totul, împarte aluatul în forme și coace blaturile timp de 40 de minute. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le scoate din forme.
  2. Prepară crema de iaurt
    Bate Iaurtul Cremos bine scurs cu frișca lichidă și zahărul pudră, până obții o cremă fină și ușor aerată. La final, adaugă esența de vanilie pentru un gust și mai plăcut.
  3. Asamblează tortul
    Așază primul blat pe un platou și întinde un strat generos de cremă. Continuă cu al doilea și al treilea blat, alternând cu straturi de cremă.
  4. Glazurează tortul
    Topește ciocolata neagră cu frișca lichidă la bain-marie, până obții o glazură lucioasă. Toarn-o deasupra tortului, lăsând să curgă ușor pe margini.
  5. Decorează și lasă la rece
    Topește ciocolata albă și desenează inimioare sau alte modele simple peste glazură. Pune tortul la frigider pentru 1–2 ore, ca să se întărească bine crema și glazura.

Fiecare felie de tort cu ciocolată și cremă de iaurt e un amestec perfect de cremos, pufos și răcoritor și e pe placul tuturor!

Mai multe rețete din categoria: Desert