Tort cu ciocolată și cremă de iaurt
Gata să pregătești un tort cu ciocolată și cremă de iaurt cu gust bogat și răcoritor? Iese fraged, cu aromă intensă și cu o cremă fină care se topește-n gură!
Ingrediente:
Pentru blaturi:
- 375 g făină pentru prăjituri
- 500 g zahăr
- 200 g cacao neîndulcită
- 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
- ¾ linguriță scorțișoară
- ¾ linguriță sare
- 340 g Unt 82% grăsime de la Covalact de Țară la temperatura camerei
- 400 g Iaurt Cremos 5% grăsime de la Covalact de Țară
- 3 ouă
- 250 ml cafea proaspăt preparată, răcită
Pentru cremă:
- 600 g Iaurt Cremos 5% grăsime de la Covalact de Țară (bine scurs)
- 200 ml frișcă lichidă
- 150–300 g zahăr pudră (după gust)
- 1 lingură esență de vanilie
Pentru decor:
- 250 g ciocolată neagră
- 100–150 ml frișcă lichidă
- 50 g ciocolată albă