se încarcă...
Înghețată cu iaurt și piersici

Înghețată cu iaurt și piersici

Gata să faci o înghețată cremoasă, de casă, cu piersici coapte și Iaurt Cremos de la Covalact de Țară? E simplu de pregătit și minunat de savurat în zilele toride de vară, mai ales dacă folosești fructe bine coapte și aromate.

Ingrediente (4 porții):

  • 500 g Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
  • 120 g zahăr
  • 6 piersici coapte
  • ½ linguriță vanilie măcinată
  • coajă rasă de lămâie (opțional)
  • sirop de căpșuni, frișcă și ciocolată neagră rasă – pentru decor

Iaurt Cremos 5% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

  1. Prepară amestecul de bază
    Curăță piersicile și taie-le cubulețe. Pune-le în blender împreună cu iaurtul, zahărul, vanilia și, dacă vrei, puțină coajă de lămâie. Mixează bine până obții o compoziție fină și parfumată.
  2. Răcește compoziția
    Toarnă totul într-un castron și dă la frigider pentru cel puțin o oră, ca să fie bine rece înainte de congelare.
  3. Congelează
    Dacă ai mașină de înghețată, pune compoziția în ea și urmează instrucțiunile. Dacă nu, pune la congelator și amestecă bine la fiecare 20 de minute, ca să previi formarea acelor de gheață. După 4-5 ore, înghețata va fi gata.
  4. Servește înghețata
    Scoate înghețata din congelator cu o oră înainte de servire. Pune în boluri și decorează cu sirop de căpșuni, frișcă și ciocolată rasă.

Cu Iaurt Cremos și piersici coapte, înghețata asta e ușoară, parfumată și perfectă pentru zilele calde de vară.

Mai multe rețete din categoria: Desert