Desert cu mere și crustă crocantă din fulgi de ovăz

Desert cu mere și crustă crocantă din fulgi de ovăz

Gata să pregătești un desert parfumat, cu gust de toamnă și crustă aurie? Desertul cu mere iese fraged, aromat și merge de minune servit cu o lingură generoasă de Smântână Ardelenească Covalact de Țară.

Ingrediente:

Pentru stratul de fructe:

  • 1 kg mere ionatane
  • 4 linguri gem de caise
  • sucul unei portocale

Pentru crusta crocantă:

  • 140 g fulgi de ovăz
  • 100 g făină albă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară
  • 100 g zahăr brun
  • 1 lingură zdravănă de miere

Pentru servit (opțional):

  • Brânză Făgăraș Covalact de Țară
  • sau Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară
Unt 82% grăsime
Brânză Făgăraș
Smântână Ardelenească
Unt 82% grăsime
Brânză Făgăraș
Smântână Ardelenească

Mod de preparare:

Pentru stratul de fructe:

  • 1 kg mere ionatane
  • 4 linguri gem de caise
  • sucul unei portocale

Pentru crusta crocantă:

  • 140 g fulgi de ovăz
  • 100 g făină albă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară
  • 100 g zahăr brun
  • 1 lingură zdravănă de miere

Pentru servit (opțional):

  • Brânză Făgăraș Covalact de Țară
  • sau Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară

Mai multe rețete din categoria: Desert