Mod de preparare:
- Pregătește pieptul de pui.
Taie fiecare jumătate de piept pe grosime și deschide-o ca o carte. Secționează pieptul încet ca să nu perforezi bucata de carne. Acoperă cu folie alimentară și bate ușor carnea, mai ales în zonele mai groase. Condimentează cu sare, piper și puțin usturoi pudră.
Dă pe răzătoare între 200 și 250 g de Cașcaval Dalia Covalact de Țară — are un gust bun, se topește și se gratinează frumos.
Pune o felie de șuncă peste carne. La un capăt, adaugă o mână de Cașcaval Dalia ras, presat ușor ca o gălușcă. Rulează strâns și prinde cu scobitori. Repetă pentru toate bucățile.
- Lasă la rece, dacă vrei.
Pieptul de pui astfel pregătit se poate pune la frigider și păstra cel puțin 24 de ore.
- Rumenește rulourile.
Încinge o tigaie potrivită împreună cu trei linguri de ulei și rumenește rulourile pe ambele fețe. Carnea nu trebuie să fie gătită în totalitate, ci doar rumenită la exterior.
- Coace și gratinează.
Transferă rulourile într-o tavă. Coace 10–12 minute la 220°C. Scoate tava, pune câteva felii de roșii peste fiecare rulou, presară restul de cașcaval și mai dă la cuptor 5–6 minute, până se topește frumos.
Fragede, rumene și gustoase — rulourile cu cașcaval sunt numai bune de pus pe orice masă!