Prăjitură cu brânză fină și căpșuni (fără coacere)

Prăjitură cu brânză fină și căpșuni (fără coacere)

Gata să faci o prăjitură delicioasă, cu gust de vară, fără să pornești cuptorul?

Ingrediente (8 porții):

  • 800 g Brânză Fină Covalact de Țară (la temperatura camerei)
  • 300 g ciocolată albă
  • 40 ml suc de fructe sau sirop din compot
  • 13 g foi de gelatină
  • Coaja rasă de la o lămâie mare netratată
  • Un praf de sare
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 80 g Unt 65% grăsime de la Covalact de Țară
  • 300 g căpșuni, tăiate cubulețe
  • 5 g foi de gelatină
  • 50 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
Brânză Fină de Vaci
Unt 65% grăsime
Brânză Fină de Vaci
Unt 65% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătește sosul de căpșuni.
    Pune căpșunile într-o crăticioară, adaugă zahărul și zahărul vanilat. Fierbe la foc mediu până scade volumul la jumătate, apoi pasează totul cu un mixer vertical. Sosul trebuie să rămână cald.
  2. Pregătește crusta de biscuiți.
    Sfărâmă biscuiții într-o pungă, cu sucitorul, până obții un pesmet fin. Topește untul și amestecă-l cu biscuiții. Așază compoziția într-un inel de tort (19 cm diametru), pe un platou, și presează bine. Dă la rece.
    Cât timp sosul de căpșuni este pe foc, poți pregăti crusta pentru prăjitură. Pune biscuiții digestivi într-o pungă de plastic cu fermoar și fărâmă-i cu sucitorul până obții un pesmet fin. Secretul unei cruste care nu se sfărâmă este Untul cu 65% grăsime Covalact de Țară — acesta are gradul de umiditate necesar pentru legarea adecvată a crustei. Taie o porție de aproximativ 80 g pe care o topești pe foc sau 30 de secunde la microunde. Amestecă bine cu pesmetul de biscuiți. Pentru o crustă și mai fermă pune 100 g de unt. Poți adăuga, după gust, un pliculeț de zahăr vanilat și un praf de sare.
    Pregătește un inel de tort cu diametrul de 19 cm, cu un platou la bază, și asigură-te că ai loc pentru el în frigider. Toarnă pesmetul de biscuiți cu unt în interiorul inelului și tasează bine într-un strat uniform. Dă la rece.
  3. Pregătește crema de brânză.
    Pune ciocolata albă într-un castron încăpător și topește-o pe baie de aburi sau un minut la microunde. Amestec-o cu 800 g de Brânză Fină Covalact de Țară, un produs cremos, gustos și catifelat. Încorporează coaja rasă fin de la o lămâie mare netratată. Separat, hidratează cele 13 g de gelatină, stoarce-le bine și adaugă-le peste sucul de fructe sau siropul din compot, fierbinte. Amestecă până când gelatina se dizolvă. Toarnă gelatina dizolvată peste cremă și amestecă bine. Adaugă și un praf generos de sare.
  4. Finalizează sosul de căpșuni.
    Pune trei foi de gelatină (5 g) la hidratat în apă rece și apoi dizolvă-le în sosul de căpșuni care ar trebui să fie încă destul de fierbinte. Lasă sosul să se răcorească ușor.
  5. Montează prăjitura.
    Toarnă jumătate din cremă peste baza de biscuiți, apoi adaugă jumătate din sosul de căpșuni, în valuri. Continuă cu restul de cremă și din nou sos. Amestecă ușor cu coada unei lingurițe pentru un efect marmorat.
  6. Lasă la rece.
    Dă prăjitura la frigider până a doua zi. Scoate inelul, decorează cum îți place și servește cu drag.

Prăjitura cu brânză fină și căpșuni este ideală pentru zilele toride de vară.

Mai multe rețete din categoria: Desert