
Gata să pregătești o tartă sărată, fragedă și plină de arome?
Pentru blat:
Pentru umplutură:
1. Pregătește aluatul fraged.
Amestecă făina cu Untul Covalact rece, până obții un aluat nisipos. Adaugă apa rece și sucul de lămâie și frământă rapid până se leagă aluatul. Nu insista prea mult. Pune-l în folie și lasă-l la frigider 30 minute.
2. Călește legumele pentru umplutură.
Într-o tigaie, încinge uleiul și sotează ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă spanacul și ardeiul copt, presară cimbrișor și mai gătește 30 de secunde. Lasă la răcit.
3. Coace baza de tartă.
Întinde aluatul într-un cerc de 1 cm grosime și așază-l într-o formă de tartă unsă cu unt. Înțeapă ușor cu furculița, acoperă cu hârtie de copt și pune boabe de fasole deasupra. Coace 15 minute la 200°C, apoi înlătură hârtia și boabele și mai coace 5 minute.
4. Prepară umplutura cu brânză.
Amestecă Brânza Făgăraș Covalact cu ouăle și Cașcavalul Penteleu ras. Adaugă legumele călite, asezonează cu sare și piper, și omogenizează compoziția.
5. Finalizează tarta.
Redu temperatura la 180°C. Toarnă umplutura în forma de tartă și coace 30 de minute, până se rumenește frumos.
6. Servește caldă sau rece.
Las-o să se răcorească 5 minute, scoate-o din formă și servește-o simplă sau cu o salată proaspătă.
Cu legume asortate și brânzeturi gustoase de la Covalact de Țarǎ, tarta asta e fragedă și minunată!