

Gata să umpli casa cu miros de copilărie și gust de sărbătoare şi de bucurie? Cornulețele cu rahat ies fragede, se topesc în gură și sunt prea bune, prea ca la bunica!
1. Pregătește aluatul fraged.
Într-un bol mare, pune făina, praful de copt și sarea. Adaugă Untul Covalact de Tara rece și frământă cu vârful degetelor până obții un amestec nisipos. Încorporează gălbenușurile și smântâna și frământă rapid până se formează un aluat omogen. Nu insista prea mult – cu cât e frământat mai puțin, cu atât va fi mai fraged.
2. Lasă aluatul la rece.
Împachetează aluatul într-o folie alimentară și lasă-l la frigider minimum 30 de minute. Între timp, taie rahatul în bucățele și preîncălzește cuptorul la 180°C.
3. Formează cornulețele.
Împarte aluatul în 3-4 bucăți și întinde pe rând foi subțiri, în formă de cerc. Taie fiecare cerc în triunghiuri (ca o pizza). Pune câte un cubuleț de rahat la baza fiecărui triunghi și rulează spre vârf, formând cornulețe.
4. Coace-le până se rumenesc ușor.
Așază cornulețele în tavă, pe hârtie de copt. Coace-le timp de 15–20 de minute la 180°C, până prind o nuanță aurie pe margini. Nu le rumeni prea tare – trebuie să rămână deschise la culoare și fragede.
5. Tăvălește-le în zahăr pudră.
Cât sunt încă calde, trece cornulețele prin zahăr pudră cu vanilie din belșug. Lasă-le să se răcească complet înainte de servire.
Cornulețele se păstrează bine câteva zile într-o cutie metalică, dar rareori apucă să stea prea mult. Fragede, parfumate, dulci și aromate, aceste cornulețe sunt de toatǎ lumea preferate!