se încarcă...
Prăjitură cu afine

Prăjitură cu afine

Gata să faci o prăjitură fină, cu blat pufos, afine dulci-acrișoare și glazură cremoasă? Cu unt, smântână și iaurt Covalact de Țară, iese prea bună, prea ca la țară!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 125 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară (moale)
  • 220 g zahăr tos
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 250 g făină albă cernută
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară – pentru un aluat fraged
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 150 g afine (proaspete sau congelate)

Pentru glazură:

  • 125 g zahăr pudră, cernut
  • 60 g ciocolată albă topită
  • 1,5 linguri Lapte 1,5% grăsime Covalact de Țară
  • 1 lingură Iaurt Cremos 5% grăsime Covalact de Țară
Lapte 1,5% grăsime
Smântână Ardelenească
Unt 82% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime
Lapte 1,5% grăsime
Smântână Ardelenească
Unt 82% grăsime
Iaurt Cremos 5% grăsime

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul și pregătește formele.
Setează cuptorul la 170°C. Unge două forme identice (circa 20 cm) cu Unt Covalact de Tara și tapetează-le cu hârtie de copt.

2. Prepară crema de unt.
Mixează untul moale cu zahărul și vanilia până devine spumos și omogen.

3. Încorporează ouăle.
Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.

4. Adaugă ingredientele uscate și smântâna.
Pune făina, praful de copt, Smântâna Covalact de Tara și sucul de lămâie. Mixează până obții o compoziție fină.

5. Toarnă în forme și adaugă afinele.
Împarte aluatul în mod egal în cele două forme. Presară câte jumătate din afine, apăsând ușor cu degetele.

6. Coace blaturile.
Dă la cuptor 35–40 minute, până când blaturile sunt coapte și ferme la atingere.

7. Pregătește glazura.
Amestecă zahărul pudră cu ciocolata albă topită, Laptele și Iaurtul cremos Covalact de Tara până obții o glazură fină și lucioasă.

8. Asamblează prăjitura.
Lasă blaturile să se răcească, apoi scoate-le din forme. Așază primul blat pe platou, întinde puțină glazură, pune al doilea blat și glazurează complet.

9. Decorează și servește.
Ornează cu afine proaspete și frunzulițe de mentă pudrate cu zahăr.

O prăjitură de sărbătoare, fină, ușor acrișoară și delicatǎ, aceasta poate deveni prǎjitura ta preferatǎ!

Mai multe rețete din categoria: Desert