Nuci umplute

Nuci umplute

Ți-e poftă de fursecurile de altădată, crocante și cremoase? Pregătește nuci umplute cu cremă de ciocolată – dulci, aromate și cu gust de a fost odatǎ ca niciodatǎ.

Ingrediente (pentru 60 de nuci umplute):

Pentru cojile de nuci:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr pudră vanilat
  • 100 g Smântână 25% grăsime Covalact de Țară
  • 200 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară (la temperatura camerei)
  • 5 g praf de copt
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 400 g făină 000
  • 2 linguri de ulei (pentru uns mâinile și forma)

Pentru cremă:

  • 300 g ciocolată (minim 50% cacao)
  • 200 g Unt 82% grăsime Covalact de Țară
  • 2 fiole aromă de rom (sau după gust)
Smântână 25% grăsime
Unt 82% grăsime
Smântână 25% grăsime
Unt 82% grăsime

Mod de preparare:

1. Pregătește crema
Topim la bain-marie sau la microunde ciocolata împreună cu untul Covalact de Țară. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă, apoi adăugăm aroma de rom. Dăm crema la frigider să se întărească ușor cât timp pregătim cojile.
2. Pregătește aluatul
Într-un castron mare, amestecăm untul, ouăle, zahărul, smântâna, sarea și praful de copt. Adăugăm treptat făina – mai întâi ¾ din cantitate, apoi restul, după nevoie – și frământăm rapid până obținem un aluat moale, ușor lipicios. Nu insistăm prea mult cu frământatul, ca să nu topim untul.
3. Modelează cojile
Ungem mâinile și o farfurie cu puțin ulei. Formăm biluțe mici (aprox. 8 g fiecare) și le așezăm pe farfurie. Încălzim forma pentru nuci pe foc mic, o ungem cu puțin ulei și coacem fiecare biluță, presată în matriță, timp de 4–5 minute, întorcând forma pe ambele părți. Cojile sunt gata când sunt rumen aurii.
4. Curăță și umple
După răcire, curățăm marginile fiecărei jumătăți de nucă. Scoatem crema de ciocolată din frigider și o lăsăm puțin la temperatura camerei. Umplem fiecare coajă cu cremă și lipim două câte două. La final, tăvălim nucile prin zahăr pudră vanilat, dacă dorim.

Nucile sunt și mai bune dupǎ douǎ zile: fragede, cu gust desăvârșit de unt, rom și ciocolată! Savureaza un desert cu gust de copilarie care aduce tuturor multǎ bucurie!

 

Mai multe rețete din categoria: Desert