se încarcă...
Prăjitură ușoară cu bulgărași de brânză și smântână

Prăjitură ușoară cu bulgărași de brânză și smântână

Gata să coci o prăjitură cremoasă, cu gust fin de brânză și sos acrișor de vișine?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 pachete biscuiți graham sau integrali (de tip cracker)
  • 1 lingură ulei vegetal

Pentru umplutură:

  • 360 g (2 cutii) Bulgărași de brânză cu smântână Covalact de Țară
  • 400 g (2 cutii) Brânză de Vaci 0,5% grăsime Covalact de Țară
  • 180 g zahăr tos
  • 120 g Smântână 20% grăsime Covalact de Țară
  • 4 ouă mari
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Coaja rasă de la o portocală
  • ½ linguriță sare de mare

Pentru sosul de vișine:

  • 800 g compot de vișine
  • 2 linguri zahăr tos
Bulgărași de Brânză cu Smântână
Brânză de Vaci 0,5% grăsime
Smântână 20% grăsime
Bulgărași de Brânză cu Smântână
Brânză de Vaci 0,5% grăsime
Smântână 20% grăsime

Mod de preparare:

1. Prepară blatul.
Preîncălzește cuptorul la 160°C și așază grătarul în treimea de jos. Unge o formă de cheesecake cu fund detașabil cu ulei. Mărunțește biscuiții cu ulei în blender, până obții un pesmet umed. Presară și presează bine pe fundul formei. Coace blatul 15 minute, apoi lasă-l la răcit.
2. Mixează crema de brânză.
Într-un bol mare, amestecă Bulgărașii de Brânză, Brânza de vaci și Smântâna Covalact de Țară. Adaugă zahărul, ouăle, vanilia, coaja de portocală, sarea și făina. Mixează până obții o compoziție fină și omogenă.
3. Coace cheesecake-ul.
Toarnă crema peste blatul copt. Pune forma într-o tavă mai mare (pentru stabilitate) și coace o oră la 160°C. Oprește cuptorul și mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră, fără să deschizi ușa.
4. Răcește complet.
Desfă forma cu grijă și lasă cheesecake-ul pe un grătar să se răcească complet, apoi dă-l la frigider pentru câteva ore.
5. Prepară sosul de vișine.
Într-o crăticioară, fierbe compotul cu zahărul până scade și capătă consistența unei dulceți mai fluide. Lasă la răcit.

Servește feliile reci, cu sos de vișine deasupra. Gustul e echilibrat – cremos, răcoritor și plin de savoare!

Mai multe rețete din categoria: Desert