
Gata să faci niște clătite fragede, umplute cu brânză proaspătă și stropite cu smântână?
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
1. Pregătește aluatul de clătite.
Bate ouăle cu făina și sarea, apoi adaugă laptele treptat, până obții o compoziție fluidă, ca o smântână subțire. Lasă aluatul la frigider pentru 20 de minute – așa clătitele ies mai elastice și nu se rup.
2. Prepară umplutura cremoasă.
Amestecă Brânza de vaci cu Untul Covalact de Țară și Smântâna Covalact de Țară. Condimentează cu sare, piper și mărar tocat. Obții o cremă fină, gustoasă, numai bună de întins.
3. Coace clătitele.
Toarnă câte un polonic din aluat într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei. Coace clătitele pe ambele părți, apoi scoate-le pe o farfurie și lasă-le să se răcorească ușor.
4. Umple și servește.
Umple fiecare clătită cu crema de brânză, rulează sau împăturește și așază pe farfurie. La servire, stropește cu încă puțină Smântână Covalact de Țară pentru un plus de savoare.
Moi, cremoase și cu gust bun de brânzǎ adevǎratǎ, clătitele sunt mai bune ca niciodată!