
Gata să coci un chec pufos, cu gust bogat de unt, vișine acrișoare și o aromă de-ți lasă gura apă?
1. Pregătește cuptorul și tava.
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Unge o tavă de chec (25 x 11 cm) cu puțin Unt Covalact de Țară, apoi tapeteaz-o cu făină.
2. Amestecă ingredientele umede.
Pune restul de unt moale într-un bol, adaugă zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Mixează până devine spumos și albicios – așa checul iese mai pufos. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare.
3. Încorporează făina și iaurtul.
Amestecă praful de copt cu făina. Adaugă jumătate din făină peste crema de unt, apoi Iaurtul Covalact de Țară – care dă checului o textură umedă și moale. La final, pune și restul de făină. Nu mixa mai mult decât e nevoie!
4. Adaugă vișinele în straturi.
Toarnă jumătate din aluat în tavă, presară vișine, apoi restul de aluat și din nou vișinele. Asigură-te că sunt bine scurse – checul le va cuprinde frumos la copt.
5. Coace până trece testul scobitorii.
Pune tava în cuptor și coace 70 de minute la 160°C. Dacă se rumenește prea repede deasupra, acoperă cu folie de aluminiu spre final.
6. Răcește și decorează.
Lasă checul să se răcească în tavă, apoi scoate-l ușor și presară zahăr pudră, dacă vrei. E dens, umed și echilibrat – dulce și acrișor în același timp.
Taie o felie, pune-o pe farfurie și bucură-te de o prăjitură ca-n copilărie!